banner
Ενδοσκοπικές και Διαδερμικές Τεχνικές στην Θεραπεία των Καρδιακών Παθήσεων

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα "Ενδοσκοπικές και Διαδερμικές Τεχνικές στην Θεραπεία των Καρδιακών Παθήσεων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 15 Δεκεμβρίου, από το Καρδιοχειρουργικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και την Ομάδα Καρδιάς της Κλινικής Άγιος Λουκάς με εντυπωσιακή τρισδιάστατη προβολή επεμβάσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 17/12/2018
Συμμετοχή του κ. Πίτση στο συνέδριο της ISMICS (International Society for Minimally Invasive Cardiothoracic Surgery) στο Vancouver, Canada, 13-16 Ιουνίου 2018

Ο κ. Πίτσης θα συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο του ISMICS (International Society for Minimally Invasive Cardiothoracic Surgery) στο Vancouver, Canada, 13-16 Ιουνίου 2018, παρουσιάζοντας δύο video ελάχιστα επεμβατικών χειρουργικών τεχνικών.


Δημοσιεύθηκε στις 15/04/2018
Συνέντευξη του κ. Πίτση στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ της 25/03/2018

Με θέμα:

" Στην καρδιά των εξελίξεων - Η ελάχιστα επεμβατική ενδοσκοπική χειρουργική της μιτροειδούς εγγυάται εξαιρετικά αποτελέσματα με λιγότερη μετεγχειρητική ταλαιπωρία".

                                                                                ΒΗΜΑgazino 25/03/2018 σ.44

Δημοσιεύθηκε στις 25/03/2018
Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα Ενδοσκοπικές και Διαδερμικές Τεχνικές στην Θεραπεία των Καρδιακών Παθήσεων

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την απόφαση του Thessaloniki Heart Institute και της Ομάδας Καρδιάς της Κλινικής Άγιος Λουκάς για την διενέργεια ημερίδας με τίτλο "Ενδοσκοπικές και Διαδερμικές Τεχνικές στην Θεραπεία των Καρδιακών Παθήσεων", το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη έμφαση στη διάρκεια της ημερίδας θα δοθεί σε θέματα όπως 3D υπερηχογραφία, 3D ενδοσκοπική επιδιόρθωση μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας, MitraClip, TAVI, Hybrid Coronary Therapies - Chronic Total Occlusions.

Σκοπός της ημερίδας είναι να επικεντρωθεί σε state of the art λύσεις καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τον κλινικό καρδιολόγο.

Την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου αποτελούν οι Αντώνιος Πίτσης, Πέτρος Δάρδας, Δημήτριος Τσικαδέρης, Νικόλαος Μεζίλης, Βλάσιος Νινιός, Δημήτριος Λυσίτσας και Βασίλης Θανόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις 16/02/2018
Ενδοσκοπική επιδιόρθωση μιτροειδούς βαλβίδας

Με απόλυτη επτυχία συνεχίζουμε το πρόγραμμα ενδοσκοπικής χειρουργικής με το σύνολο των επιδιορθώσεων μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας να γίνονται πλήρως ενδοσκοπικά (η πλέον συχνή επέμβαση που πραγματοποιούμε, με κατά μέσο όρο 10 έως 20 επιδιορθώσεις μιτροειδούς το μήνα).

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουμε και τις αντικαταστάσεις μιτροειδούς βαλβίδας (για ρευματική νόσο) αλλά και σπανιότερες παθήσεις όπως μεσοκολπικές επικοινωνίες, καλοήθεις όγκους καρδιάς και παθήσεις του περικαρδίου,

Η μέθοδος πλεονεκτεί σε σχέση με το ανοικτό χειρουργείο σε πολλά σημεία όπως στην γρήγορη κινητοποίηση και ανάρρωσητου ασθενούς, στην σημαντική μείωση του μετεγχειρητικού πόνου, καθώς και στο εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία και την συνήθη τους δραστηριότητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (δύο έως τρεις εβδομάδες αντί για δύο με τρεις μήνες).

Δημοσιεύθηκε στις 10/12/2017
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

Ο συνταγματάρχης υποβλήθηκε σε επανεγχείρηση επιδιόρθωσης της μιτροειδούς βαλβίδας τον Νοέμβριο του 2017

Δημοσιεύθηκε στις 20/11/2017
Διαδερμική αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας με την πλέον τεχνολογικά εξελιγμένη Edwards Sapien 3 βαλβίδα

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα μας οι 3 πρώτες επεμβάσεις διαδερμικής αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας με τοποθέτηση της πλέον σύγχρονης προσθετικής αορτικής βαλβίδας “Edwards SAPIEN 3”.

Δημοσιεύθηκε στις 29/10/2017
Έρευνα: Γιατί οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται απόγευμα είναι ασφαλέστερες. Newsroom, CNN Greece

Οι χειρουργικές επεμβάσεις στην καρδιά είναι ασφαλέστερες, όταν γίνονται όχι τις πρωινές αλλά τις απογευματινές ώρες, επειδή τότε η καρδιά συγχρονίζεται καλύτερα με το βιολογικό ρολόι των ασθενών και είναι πιο ανθεκτική, σύμφωνα με μια νέα γαλλικήεπιστημονική έρευνα. Αν μελλοντικές μελέτες επιβεβαιώσουν ότι αυτό όντως συμβαίνει ευρέως, τότε σε όλο τον κόσμο τα νοσοκομεία θα κληθούν να αλλάξουν τις ώρες των χειρουργείων ανοικτής καρδιάς.

THE LANCET http://dx.doi.org/10.1016/S0140-6736(17)32132-3

Δημοσιεύθηκε στις 28/10/2017
Έρευνα - σοκ! Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να περιέχουν έως δεκαπλάσιες καρκινογόνες ουσίεςΔημοσιεύθηκε στις 28/01/2016
Συνέντευξη ΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΙΤΣΗΣ: Εγώ και ο γιατρός μου

Η συνέντευξη αυτή ξεκίνησε με ένα λάθος, αλλά όταν το συνειδητοποιήσαμε ήταν πια αργά καλύτερα να είχαμε καταπιεί τη γλώσσα μας. Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήσαμε τον Ντίνο Χριστιανόπουλο πώς αποφάσισε να εμπιστευθεί τον εαυτό του σε έναν σπουδαίο αλλά όχι διάσημο καρδιοχειρουργό. Δεν είναι μόνο άκομψο, αλλά είναι και ανήθικο να συνδυάζεις την επιστημονική επάρκεια με τη διασημότητα - πολύ περισσότερο όταν δεν παύεις να κατακεραυνώνεις συχνά τη διασημότητα ως έννοια ύποπτη και συχνά χυδαία. Οταν μάλιστα ενημερωθήκαμε σχετικά με το βιογραφικό του Αντώνη Πίτση, θωρακοκαρδιοχειρουργού και διευθυντή της καρδιοχειρουργικής ομάδας στον «Αγιο Λουκά» της Θεσσαλονίκης, χωρίς ο ίδιος μάλιστα να μας έχει πει έστω μία λέξη, θεωρήσαμε την ερώτηση ακόμη πιο απρεπή.

Δημοσιεύθηκε στις 03/11/2012