Δρ. Αντώνιος Πίτσης, PhD, FETCS, FESC

Διευθυντής Χειρουργικής Καρδιάς, Θώρακος και Μεγάλων Αγγείων

Ενδοσκοπική Σύγκλειση Μεσοκολπικών Επικοινωνιών

Ενδοσκοπική Σύγκλειση Μεσοκολπικών Επικοινωνιών

Η μεσοκολπική επικοινωνία είναι μία συχνή συγγενής καρδιοπάθεια, που χαρακτηρίζεται από ένα έλλειμμα στο μεσοκολπικό διάφραγμα, το οποίο διαχωρίζει τον αριστερό και τον δεξιό κόλπο της καρδιάς. Υπάρχουν διάφορα είδη μεσοκολπικών επικοινωνιών ανάλογα με την θέση του ελλείμματος στο μεσοκολπικό διάφραγμα: δευτερογενή, φλεβώδους κόλπου, πρωτογενή και στεφανιαίου κόλπου.

Η χειρουργική σύγκλειση όλων των τύπων των μεσοκολπικών επικοινωνιών, γίνεται από την χειρουργική μας ομάδα πλήρως ενδοσκοπικά.

Η ενδοσκοπική σύγκλειση των μεσοκολπικών επικοινωνιών προσφέρει εκτός από το άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα και ταχεία ανάρρωση, χωρίς μετεγχειρητικό πόνο αλλά και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα (χωρίς ουλή).

Στο YouTube channel της ιστοσελίδας μας παρουσιάζονται βίντεο επιδιόρθωσης διαφόρων τύπων μεσοκολπικών αλλά και μεσοκοιλιακών ελλειμάτων, καθώς και άλλων τύπων συγγενών καρδιοπαθειών.

 

Επιδιόρθωση μεσοκολπικής επικοινωνίας δευτερογενούς τρήματος από το κανάλι μας στο YouTube.
Οδηγίες για καρδιοχειρουργικούς ασθενείς
Δείτε τον ενημερωτικό οδηγό καρδιοχειρουργικής επέμβασης

Ο Δρ. Αντώνιος Πίτσης είναι Καρδιοχειρουργός και Διευθυντής Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Σήμερα η πλειοψηφία των επεμβάσεων που πραγματοποιούμε είναι πλήρως ενδοσκοπικές και ελάχιστα επεμβατικές.

Λογαριασμοί Social Media

Επικοινωνία

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Ασκληπιού 10, 55 535, Πυλαία

+30 2310 400850

Ιατρείο

Παπακυρίτση 8 & Αδριανουπόλεως, 551 33 Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

+30 2310 407424

Email

info@apitsis.gr

www.apitsis.gr