Δρ. Αντώνιος Πίτσης, PhD, FETCS, FESC

Διευθυντής Χειρουργικής Καρδιάς, Θώρακος και Μεγάλων Αγγείων

Ενδοσκοπική επιδιόρθωση τριγλώχινας βαλβίδας

Ενδοσκοπική επιδιόρθωση τριγλώχινας βαλβίδας

Ενδοσκοπική επιδιόρθωση τριγλώχινας βαλβίδας

Η τριγλώχινα μπορεί να δυσλειτουργεί λόγω ανεπάρκειας ή στένωσης ή λόγω συγγενών παθήσεων με συνέπεια να εμποδίζεται η κανονική ροή του αίματος μεταξύ του δεξιού κόλπου και της δεξιάς κοιλίας της καρδιάς.

Η νόσος είναι ασυμπτωματική στα πρώτα στάδια ενώ οι ασθενείς με μεγάλο βαθμό ανεπάρκειας παρουσιάζουν οίδημα στα πόδια ή την κοιλιά, διόγκωση ήπατος, δύσπνοια κατά την άσκηση.

Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια ή κολπική μαρμαρυγή.

Η καρδιοχειρουργική μας ομάδα πραγματοποιεί ενδοσκοπικά τις επεμβάσεις επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης της τριγλώχινας βαλβίδας, σε πάλλουσα καρδιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα είναι συνοδός επέμβαση της χειρουργικής της μιτροειδούς ενώ ένα ποσοστό αφορά σε επανεγχειρήσεις μετά από αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Η θνητότητα των επανεγχειρήσεων της τριγλώχινας έχει μειωθεί σημαντικά με την ενδοσκοπική προσπέλαση, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Registry των ενδοσκοπικών επεμβάσεων που διατηρούμε.

 

Οδηγίες για καρδιοχειρουργικούς ασθενείς
Δείτε τον ενημερωτικό οδηγό καρδιοχειρουργικής επέμβασης

Ο Δρ. Αντώνιος Πίτσης είναι Καρδιοχειρουργός και Διευθυντής Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Σήμερα η πλειοψηφία των επεμβάσεων που πραγματοποιούμε είναι πλήρως ενδοσκοπικές και ελάχιστα επεμβατικές.

Λογαριασμοί Social Media

Επικοινωνία

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Ασκληπιού 10, 55 535, Πυλαία

+30 2310 400850

Ιατρείο

Παπακυρίτση 8 & Αδριανουπόλεως, 551 33 Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

+30 2310 407424

Email

info@apitsis.gr

www.apitsis.gr