Δρ. Αντώνιος Πίτσης, PhD, FETCS, FESC

Διευθυντής Χειρουργικής Καρδιάς, Θώρακος και Μεγάλων Αγγείων

Εγχείρηση κατά Ross

Εγχείρηση κατά Ross

Εγχείρηση κατά Ross

Οι νεαροί ασθενείς με δυσπλαστικές αορτικές βαλβίδες, που χρήζουν αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας, μπορούν να υποβληθούν και σε μία εναλλακτική επέμβαση (πλην της αντικατάστασης με βιολογική ή μηχανική βαλβίδα) που ονομάζεται εγχείρηση κατά Ross.

Τόσο οι μηχανικές όσο και οι βιολογικές βαλβίδες έχουν αρκετά μειονεκτήματα, με κυριότερα την υποχρεωτική λήψη αντιπηκτικών για τους ασθενείς με μηχανική βαλβίδα, και την εκφύλιση με την πάροδο του χρόνου για τις βιολογικές βαλβίδες.

Τα μειονεκτήματα αυτά μεγεθύνονται σε πολύ νεαρές ηλικίες (παιδιά, έφηβοι και νέοι κάτω των 30 ετών) και ειδικά στις γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας.

Η τοποθέτηση της πνευμονικής βαλβίδας στη θέση της αορτικής περιγράφηκε σαν μέθοδος αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας από τον Ross το 1967 και τα μακροχρόνια αποτελέσματα που δημοσίευσε το 1991 έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην επέμβαση.

Η καρδιοχειρουργική μου ομάδα εφαρμόζει την επέμβαση κατά Ross με εξαιρετικά αποτελέσματα από το 1999.

Οδηγίες για καρδιοχειρουργικούς ασθενείς
Δείτε τον ενημερωτικό οδηγό καρδιοχειρουργικής επέμβασης

Ο Δρ. Αντώνιος Πίτσης είναι Καρδιοχειρουργός και Διευθυντής Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Σήμερα η πλειοψηφία των επεμβάσεων που πραγματοποιούμε είναι πλήρως ενδοσκοπικές και ελάχιστα επεμβατικές.

Λογαριασμοί Social Media

Επικοινωνία

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Ασκληπιού 10, 55 535, Πυλαία

+30 2310 400850

Ιατρείο

Παπακυρίτση 8 & Αδριανουπόλεως, 551 33 Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

+30 2310 407424

Email

info@apitsis.gr

www.apitsis.gr