Δρ. Αντώνιος Πίτσης, PhD, FETCS, FESC

Διευθυντής Χειρουργικής Καρδιάς, Θώρακος και Μεγάλων Αγγείων

Περιβάλλον και υγεία

Περιβάλλον και υγεία

Περιβάλλον και υγεία

Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί περισσότερους θανάτους ακόμα και από αυτούς που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19. Περισσότεροι από 8.500 θάνατοι ετησίως θα μπορούσαν να προληφθούν στη χώρα μας αν μειώνονταν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι («Περιβάλλον και Υγεία», ΕΚΠΑΑ, 2020).

Η μακροχρόνια έκθεση σε μικροσωματίδια και άλλους ρύπους όπως το όζον, έχει συνδεθεί με την αύξηση των καρδιαγγειακών και αναπνευστικών νοσημάτων και των καρκίνων.

Ένα διαφορετικό είδος ρύπανσης, η ηχορύπανση, έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο διαρκής περιβαλλοντικός θόρυβος, όταν υπερβαίνει μια στάθμη, από την οδική κυκλοφορία για παράδειγμα, οδηγεί σε αύξηση των ισχαιμικών επεισοδίων, του σακχαρώδους διαβήτη ακόμη και σε διαταραχές ύπνου και παχυσαρκίας.(Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, Μάρτιος 2021).

Η προστασία της φύσης διασφαλίζει την δική μας υγεία και ευημερία

Η ανθρώπινη υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή των οικοσυστημάτων μέσα στα οποία ζούμε. Η διαβίωση μας σε περιβάλλοντα υποβαθμισμένα υπονομεύει την ίδια την υγεία μας.

Οδηγίες για καρδιοχειρουργικούς ασθενείς
Δείτε τον ενημερωτικό οδηγό καρδιοχειρουργικής επέμβασης

Ο Δρ. Αντώνιος Πίτσης είναι Καρδιοχειρουργός και Διευθυντής Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Σήμερα η πλειοψηφία των επεμβάσεων που πραγματοποιούμε είναι πλήρως ενδοσκοπικές και ελάχιστα επεμβατικές.

Λογαριασμοί Social Media

Επικοινωνία

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Ασκληπιού 10, 55 535, Πυλαία

+30 2310 400850

Ιατρείο

Παπακυρίτση 8 & Αδριανουπόλεως, 551 33 Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

+30 2310 407424

Email

info@apitsis.gr

www.apitsis.gr