Δρ. Αντώνιος Πίτσης, PhD, FETCS, FESC

Διευθυντής Χειρουργικής Καρδιάς, Θώρακος και Μεγάλων Αγγείων

Εθελοντική δράση στην Σύμη.

Εθελοντική δράση στην Σύμη.

Εθελοντική δράση στην Σύμη.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας το Καρδιοχειρουργικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συμμετείχε σε εθελοντική δράση που διοργάνωσε η κλινική Άγιος Λουκάς, στο ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου, την Σύμη, στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2019.

Συνολικά 490 κάτοικοι, είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς των ειδικοτήτων:

  • Καρδιοχειρουργικής (Αντώνιος Πίτσης, ο οποίος ήταν και ο επιστημονικός υπεύθυνος),
  • Καρδιολογίας (Ευστράτιος Θεοφιλογιαννάκος και Αλέξανδρος Χάντας),
  • Παθολογίας (Λεωνίδας Γεροντίδης),
  • Ορθοπεδικής (Οικονομίδης Γεώργιος),
  • Χειρουργικής Μαστού (Αικατερίνη Σαββίδου),
  • Παιδοορθοπεδικής (Γούλιος Βασίλειος),
  • Ουρολογίας (Δημόπουλος Παναγιώτης),
  • Γυναικολογίας (Δεσίρης Κλέαρχος).

194 κάτοικοι εξετάστηκαν από τους γιατρούς του Καρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου, καρδιοχειρουργό Αντώνιο Πίτση και καρδιολόγους Ευστράτιο Θεοφιλογιαννάκο και Αλέξανδρο Χάντα.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 26 Οκτωβρίου 2019, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης ήταν ασφυκτικά γεμάτο από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι στην ηλικία περίμεναν υπομονετικά για καρδιολογικό έλεγχο, παθολογικό και ορθοπεδικό.

Στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού το οποίο είχε μετατραπεί σε πολυιατρείο για το διήμερο της αποστολής, φιλοξενήθηκαν οι ειδικότητες της παιδοορθοπεδικής, ουρολογίας, χειρουργικής μαστού και γυναικολογίας.

Ολοι εκτίμησαν την ευκαιρία που τους δίνονταν να εξεταστούν από ειδικευμένους και έμπειρους γιατρούς στο νησί τους χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν στη Ρόδο ή στην Αθήνα. Ταξίδι συχνά απαγορευτικό τόσο λόγω κόστους όσο και για τη ίδια την ταλαιπωρία που συνεπάγεται για τους πιο ευάλωτους ασθενείς.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου η προσέλευση ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δούλεψαν ασταμάτητα μέχρι αργά το βράδυ ώστε να μη μείνει ούτε ένας Συμιακός χωρίς να δει το γιατρό που χρειαζόταν. Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν ήταν συγκινητική και η ευγνωμοσύνη έκδηλη. Ένα ταξίδι προσφοράς που μας έκανε όλους καλύτερους ανθρώπους.

Πολύτιμη η συνεισφορά στην οργάνωση και λειτουργία της δράσης από τους νοσηλευτές της κλινικής Τάσο Μουλαΐδη, Εύη Νάκου, Αντώνη Παπαδόπουλο και Ρόζα Μαρία Σαλούμ οι οποίοι επέδειξαν υψηλότατο βαθμό επαγγελματισμού σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού καθώς και τον εξαιρετικό τους χαρακτήρα. Υποδειγματικές επίσης οι εθελόντριες Ασλανίδου Ντίνα και Πολιανίτου Γεωργία στην γραμματειακή υποστήριξη και Χριστίνα Παπαβασιλοπούλου στη διοργάνωση και συντονισμό της εθελοντικής αυτής πράξης.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκα και το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού για την πολύ ζεστή φιλοξενία και να δεσμευτώ εγώ προσωπικά ως Συμιακός στην καταγωγή ότι η δράση αυτή θα έχει συνέχεια. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή και την Διευθύνουσα της κλινικής Άγιος Λουκάς, για την πρακτική υποστήριξη της πρωτοβουλίας την οποία αγκάλιασαν ολόψυχα.

Ευχαριστώ θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτής της εθελοντικής δράσης.

Αντώνιος Πίτσης

Εθελοντική δράση στην Σύμη.
Εθελοντική δράση στην Σύμη.
Εθελοντική δράση στην Σύμη.
Εθελοντική δράση στην Σύμη.
Εθελοντική δράση στην Σύμη.
Share: 
Οδηγίες για καρδιοχειρουργικούς ασθενείς
Δείτε τον ενημερωτικό οδηγό καρδιοχειρουργικής επέμβασης

Ο Δρ. Αντώνιος Πίτσης είναι Καρδιοχειρουργός και Διευθυντής Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Σήμερα η πλειοψηφία των επεμβάσεων που πραγματοποιούμε είναι πλήρως ενδοσκοπικές και ελάχιστα επεμβατικές.

Λογαριασμοί Social Media

Επικοινωνία

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Ασκληπιού 10, 55 535, Πυλαία

+30 2310 400850

Ιατρείο

Παπακυρίτση 8 & Αδριανουπόλεως, 551 33 Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

+30 2310 407424

Email

info@apitsis.gr

www.apitsis.gr